Followers

dah stahun...........................

pejam celik pejam celik rupenye da stahun aku xbukak blog ni...hmmmm...bkn xnk bkak..tp sbb xde idea nk mnaip, xde mase nk bkak blog n so on lah... (alasan je knnnnnnnn) n skrg tetibe rase nk hapdet balek...my status for now, what im doing rite now n bla bla bla....almost one year jgk aku da jd sorg student yg cerdik lg berwibawa (yeahhhhhh tu dieeeee) kat uitm pulau pinang aka uitm permatang pauh aka uitm kampus bukit mertajam n aka.......ade lg ke??xde da kot...n skrg da pon nak abes sem 2...nmpk x da lame mane ak xbukak bnde alah ni...huhu...

for one year jgk aku da bjaye jd sorg student culinary ( alah yg masak2 tu) kt uitmpp ni...da mcm2 bnde aku msk kt cni...da mcm2 bnde aku blaja kt cni...n i still have 2 years more to go...aku harap bley btahan lagi kt cni eventhough sgt sgt sgt sgt sgt bz smpaikn si dia pon da mrajuk2 aku xbnyk abiskn mse dgn dy..hehehe...tp ape nk buat da mmg lumrah hdup sorg student bnyk mghabiskn mse ngn buku n esaimen (cehhhhh mcm ye2 je).

bnyk lg bnde yg aku nk kene capai lpas ni tp satu yg aku nk ckp im so happy sbb dpt smbg blaja n dpt bidang yg mmg aku nk pon. lpas bnyk kli mntk n allah bg rezeki kt aku utk smbg dlm bidang ni..n aku hrp sgt in the future aku dpt merealisasikn impian aku nk ade bisnes sndri..in shaa allah aminnnnn....stakat ni je kot..cmni la gaye ble org xpndai bceloteh nk bceloteh kt cni...padan muke..hahahhaha...byeeeeeee...:)

meet my bff..:)

nk selfie jgkkk..:P

my precious classmate..:)
nk promote twitter jp..hahaha...:p https://twitter.com/eyracimomoi

ke-eksidenan berlaku....

assalamualaikum....first post for 2013...xsangka lak akn post sal bnde ni utk thun 2013....eksiden yg amat xterjangke dlm hidup mne2 family aku mse tu...tp alhamdulillah takde nyawe yg terkorban...cume sorg cedera parah n yg len2 cume sakit urat n thentak ckit2....tanggal 9/2 terjadinye tragedi yg x disangke2....pagi tu ak n kkak ak 2 org happy nk pg penang (from kl sbb shari sblom tu ktorg stay kt kl)...sbb kakak ak husna ade wedding invitation...so my sis fauzan n me happily follow my sis husna tu....otw pegi xde pape..cume jammed trok sbb org nk blek cuti raye cine n stuck about 6-7 hours ats jlnraya kt highway tu...then smpaila kt tmpt wedding tu....

otw balek tu ktorg cilok masuk pegi perak dulu sbb nk pickup my bro firdaus kt UTP utk bwk pegi kl sbb ikot plan esok tu nk pg nilai cri brg kawen for my sis fauzan tu...bru je msuk highway kua sikit dr utp tu tgh elok2 kete benti tgu trafik lite merah tetibe BEDEBAMMMMMM de keling mabuk mane bawak wira xsmena2 lnggar dr blkg kete myvi ktorg kuat nk mati smpai sparuh kete hancusss n mnyebabkn kete ktorg tlanggar lak kete saga BLM dpn yg de mse tu...in the end kete myvi tu jd sandwich dpn blkg hancor n xdpt dislamatkn lg....mse tu ak n my sis fauzan duk seat blkg thentak ke krusi dpn sbb seat ktorg da trangkat keats...luckily mse tu my sis husna sdr...ak pon mse tu xsdr kjp bkas hentakan kuat tu...my bro yg jd driver mse tu pon pengsan kjap sbb thentak kuat kt tengkuk dy...n unfortunately my sis fauzan xsdrkn diri dr dlm kete n smpai org bwk dy kua dr kete pon still x sdr lg...

my bro da sdr pastu n my sis husna tros klam kabut nk kuakn ak n sis fauzan dr blkg tu...rmai org benti tlg nk kuakn ak n my sis dr blkg sbb pintu blkg dua2 da xley bkak...crmin sume pch kt tmpt dudk blkg n crmin blkg kete tu...nseb malang menimpa ak xley nk bjalan sbb tsentak urat kt betis n my sis fauzan plg parah sbb patah tulg pinggul n tulg peha...serpihan tulg pinggul yg ptah tu mnybabkn pundi kncing dy luka kt blkg n darah kua dr pundi kncg tu....we've been submit to hospital batu gajah sbb kene tu kt batu gajah....then hospital tu xley nk wt surgery for my sis fauzan kt ctu then anta plak ke hospital ipoh...tgu pny tgu smalaman pon hospital ipoh tu xleh wt pape jgk...msuk bilik surgery sedap2 toreh prot org then ckp xley nk wt ape then jahit blek...mcm bhn eksperimen plak...then last2 anta ke hospital slayang baru doktor pakar wt mcm2...n skrg alhamdulillah sis fauzan da sihat ckit....cume sedey tgk keadaan dy dgn besi tcucuk klua kt prot dy n tulg peha dy yg da dimasukkn besi...smpat masuk ICU 2 ari pas surgery...

ak lak da sminggu jln thinjut2....shari dua pas eksiden tu mmg xley jln n tpakse naik krusi roda...n ari ni my mom bwk pegi mengurut n alhamdulillah makin ok ckit dr dlu...kaki da kmbung2 sbb masuk angin...huhu...mmg sial btol sape yg langgar tu sbb smpai skrg xwt report polis lg...nmpk sgt mmg salah....moge2 Allah tunjukkn kt kau wahai manusia balasan2 yg akn diberikn sbb aniaya org mcm ni...org len susa disbbkn kau....hidup kau xkn aman pasni...n to my sis fauzan semoga cepat sembuh seperti sediakala n moge allah berikn kesabaran dan kkuatan yg lebih kpd deqjang...aminnnnnnnn...rmai yg mendoakn deqjang cpt smbuh....thats all for today...bdn still sakit sane sini bkas hentakan n need a lot of rest....daaaaaa...LOL...<3











Jalan2 Cari Strawberry..:)

Tanggal 13 november.....my family plan nk pegi cameron..bwk adk2 spupu g jln2 sempena cuti skolah... (br nk update da sbulan) hehehe...memndgkn bz memnjang so br nk update sal ni...bz pe ntah..padahal duk uma je..huhu...so tiba je tarikh tu ktorg btolak la pegi cameron....mcm2 hal tjadi time otw pegi tu....ktorg lalu ikot klantan nk pg cameron tu...jln dy nauzubillah tuhan je taw mcm mne... dgn blubang2, tanah merah, debu2 btrbangan..time lalu jln blubang tu kete myvi ktorg tayar dy sparuh tngglam dlm lubg...hahaha...what the tutttt tol la...haha...

otw tu jgk my sis nk tbuang air plak....spnjg jln cri tnds xde..then tjumpe toilet dy masyaAllah horrornye xyah ckp la...dgn air xde...dy tdah air hujan je kot sbb my sis ckp air tu busuk...tp sbb mmg tlampau da xley than sgt so lpaskn dlu then cri any better place utk brsihkn blek..huhu...cyan tol...then jln pny jln nk dkt stgh jam br jmp stesen mnyk shell...nseb bek toilet brsih n ade air...pas slsai buang hjat kt ctu, nme je stesen mnyk tp org nk isi mnyk, mnyk xde!! hadoiiiiiii...ape laaa....mmg tnsion gle mse tu....

my aunty pny van plak mnyk tgl sparuh....nk cri stesen mnyk len mmg susa nk jmp...rsau yg amat mse tu tkot kete mati tgh jln...bwk slow2 n bkk tgkp je xbkk acond...bkk tgkp plak cuaca time tu ya allah panas sgt...mmg cyan gle..da la my aunty de baby kcik....panas bpeluh2 tp xley nk wtpe..huhuhu....spnjg pjalanan tu de plak eksiden mmbuatkn jem lame jgk...kbetulan eksiden br blaku so mmg lme nk tgu dy alihkn kete...eksiden kete cherry ngn saga kalo xsilap...yg cherry tgolek dlm semak then saga tu plak sparuh bkecai....kes bwklaju mybe..klu x xkn smpai tgolek kn...huhu...so berhati2 la smsa memandu wlaopon jln xde kete mse tu...malang xberbau org kte...

smpat jgk snap pic eksiden..tp xbrape nmpk..huhu..






pas bjaye merdah jem stroberi kt ctu, ktorg start travel blek pg ke destinasi ktorg...hehe...alhamdulillah pas eksiden tu xde yg mnghlg da mlainkn kete my aunty yg xde mnyk tu...tp alhamdulillah sampai jgk cmnepon....tp........................ble da smpai tu ktorg igtkn da setel la sume mslh....rupenye2 pas check in ritu ktorg diberi apartment yg slh!!!! tuttttttt punye mamat bangla...sbb mamat bangla yg handlekn chck in ktorg ni....stu fmly nyirap ngn bangla tu mse tu....sbb ktorg siap mkn2 da lam uma tu da gne toilet ape sume tp tbe2 ckp slh uma....mne x bengangkn...nk kne packg blek brg2,mknn2 sume then nek uma len plak..mnyushkn org tol...majority yg keje kt cmeron tu sume bangla..otw nk pg hotel ktorg tu spnjg jlan mke mamat bangla je rmai...hahaha...mcm da jd tmpt dorg....hadoiiiiiii



then bncg pny bncg everythg setel n bley gk ktorg duk ngn selesanye......ktorg rht2 then mlm br kua jln2 kt pasa mlm brinchang tu....sejuk xtrkate mlm2 kt sane....tdo xsah klu hidung xtsumbat...hahaha...bes sgt2 jln2 kt pasa mlm tu...wlaopon rmai org..mklum la cuti skola + cuti deepavali.....so rmai la manusia yg duk bjalan2 kt pasa mlm tu....


pasar malam brinchang...amek gmbr dr ats apartment..:)


mlm prtama cume jln2 cuci mate....usha2 dlu brg yg bkenan...malam kdua bru sibok shoppg mcm2...hehe...sbb esok tu da nk blek....brg2 ade yg mura ade yg mhl...yg mhl time tu stroberi sbb musim ujn so xde buah...buah yg ade tu jd nek hrge la...huhu..tp sbb susa nk dpt kt tmpt len my parent bli jgk...hari kdua tu ktorg jln2 kt ladang stroberi...tp xde stroberi sbb ujan...:( sdey3....smpt amek gmbr kt kaktus je..hahaha....





pas blek tgk stroberi ptg tu pg ladang teh...Bharat Tea Plantation.....pmndgn cntek sgt....subhanallah...mmg cntek sgt2....sjuk dingin cuaca....tmpt cntek wlaopon pnt skit nk nek bukit tu...huhu..tp sgt cntek...:)






then esoknye tu ktorg grk pg kl...rncngn yg xdijangke..haha..mule2 igtkn nk blek ganu tros...tp disbbkn ayh xnk lalu jln yg masyaAllah tros sgt tu so amek kputusan nek kl dulu n duk uma makcik kt upm tu...da alang2 pg sane ayah blanje mkn nsik arab kt saba restaurant....putrajaya....nsi arb kt ctu mmg superb....mmg sdp....mknn len pon sdp.....




Bleh lak tgkp gmbr family kt sane..hahaha...de stu fmly xckup sbb dorg duk srwk..klu x da lgkp kuarga inspirasi atikah..hehehe...:)


tu je kot nk cte...sok tu ktorg blek ganu la.....da pnt jln2...hehe...holiday yg sgt best sbb ktorg susa nk jln2 cmni....msing2 bz.....tp arap2 dpt lg holiday cmni...insyaAllah next destination PULAU...aminnnnnn...hehehe...MUCH LOVE <3....

something that has become part of my life...:)

tepat jam 12 pagi tetibe rase nk coret sumthg....sbnrnye mnde ni da lme disuggestkn oleh sum1 tu tp rini bru rse ringan jejari mari nk menari2 ats keybod nih....hurmmmmm sumthg yg da jd sbhgn dr idup ak...ape ek? after i met him 3 years ago ak pon jumpe bnde alah ni sbb dy yg knlkn kt ak...hahaha..ape ek? its a CAR...his car bernumber platkn MBM7884....ekceli mula2 ak knl dy,dy ngn kete len..then ble da lme knl lg dy bwk kete len n dat is his Saga Kebal wrne oren..or is it merah?i dunno...ak ckp oren tp dy ckp merah....well its up to msing2 pny opinion la kn..hehehe...


that is the car...hehehehe....he always said 'sye ade saga jeeeeeee' hahahaha...do i care dpd ak yg xde kete lgsg ni kn??so memandangkn ak xde kete spnjg ak kt kolej dlu kete ni la yg jd mgse ak bwk ak kmane2....that pic is da standard one....dy ni gila kete...gle modi kete...even now pon sebok nk tukar sportrim...nk tkr ekzos...mcm2 la..hadoiiii...but pe ak ley wt..elok la dpd dy gle pmpn kn?hahahaha....time ni suci je nmpk kete ni..sportrim putih mlepak...gebu...hikhik...then it turn like this....





dy da start psg lips depan.....n psg bnde alah wrne itam kt blkg tu..ak da lpe pebende name dy..ahahha...so jadilah kete dy cmtu....he named it 'beast' or 'orange beast' wlaopon xnmpk cm beast lg kete tu...hehehe...ble stat bkawan ngn dy ni ngn aku2 skali jd taw psl kete..jd minat psl kete...cmne xminat asik2 dy cte sal kete je ble kua...nk psg itu la ini la...hadoiii..msak2....tp lynkn jela da syg kn..hikhik..unfortunately....lips dpn dy tu xdpt idup lme..da smpai ajal dy time tu lips tu pch..huhu...sadis tp nk wt cmne...then dy stat kmpul wet blek nk bli lips bru..huhuhu....hurmmm...ble tgk kte ni tringt mcm2 kngn ak ngn dy.....ble ak nk pg mne2 je tcegat la dy ngn kete ni kt bwh klpa sawit dpn kolej ak tu dtg jmput ak nk bwk ke tmpt yg ak nk pg...pg lunch ke...beli brg ke...tgk wayg ke hape ke dy ngn kete ni setia mnanti...ceewahhhh...hehehe...:p then ble da sthun dua thun kngn bersemadi ngn kete ni it turn to be like this plak.....


iklan jp...hehehe...me him n the beast....:) (abaikan muke xsantek tu..hahahaha...)



 oke.....then MY car jd cmni..santek x?hakhak...prsan jp jd my car....ntah demam pe dy nk jgk tukarkn rim dy tu jd kaler katak....b4 nk kalerkn jd kaler katak ni he did ask me kaler pe yg ssuai....mula2 nk kalerkn jd purple??oke...what the cimomoi??purple?haiyooooo....sgt xsantek..then pkir pny pkir btegas jgk dy nk kalerkn hijau...then aku biarkn jela...its his car rite...huhu..then tadaaa jd la cm gmbr kt ats tu.... ( the blue eyes tu plg ak ske...sgt santek..hehe...) aku de mention kt ats lips dy pchkn..then dy gntikn ngn lips nih n kkal smpai skrg i guess??sbb da lme xjmp kete tu...rindu bgai nk rak...;( hukhuk...




huhuhu...dear MBM 7884...rindu sgt kt ko la....ble tringt kt ko serta mrta ak tringt ak pnah jhnamkn ko di khalayak rmai...aigoooooo...cyan kt ko..hukhuk...not once,but twice or more??ak pon da lpe la bnyk mne ak jhnamkn ko...sgt xlucky ko ni ble duk ngn ak kn..hehe..im sorry okeh? tp strok mne pon ak jhnmkn ko,ko jgk la yg bnyk bg kngn kt ak ngn dy spnjg 3 taon kt kolej tu...kalu kt dlm kolej tu dgr bunyi ekzos mngaum je da taw kete sape..ble tnsion kt sape2 je stat mngaum la dy..ahaha...sgt2 rndukn time tu...:( ntah ble lg la ley jmp ko kn...then b4 ak abeskn stdy ak kt kolej tu, bnyk jgk dy mekapkn kete tu...n the most yg ak plg ske ble dy tukrkn kaler rim ikot suggestion ak...ntah knapa ade time tu ak kua jln2 kt mlaka central then tserempak ngn kete satria neo rim dy kaler kuning fluorescent then i ask his opinion....alang2 plak time tu dy mmg tpikir nk tkr kaler rim...so i suggest that colour la..dy pon stuju...then jadi la cmni plak...





yg sblah kanan tu the latest 1....bg ak da ohsem da tu..hehe...dy ckp kete dy tu siap ade minah ambek gmbr lg...tp tataw la utk tujuan ape..nk anta kt polis mybe?hahahaha.....rsenye kalu pg kt mlaka tu ble tgk kete ni da taw kete sape..tgk tayar pon da taw kot?mlaka tu da kcik...kete dy plak stu yg plek cmni..hahaaha..plek ke?welllll tataw la kn...tp klu ak yg tgk dr jao pon ak da knl kete ksygn ak nih...kihkihkih...:p okeh la...da tataw nk tulis pe lg da...da takdak idea lg dah....mcm anugerah skrin mlm ni....mcm da xde idea sgt...(xsmena-mena) hahahaha...tp papepon adi putra hot dlm anugerah skrin tu...wakkakakka...tetibe off topic..kihkih...k ciow dlu....LOL <3




before n after...:)

Org nk kurus kau nk gemokkkkk! =_=''

asalamualaikumwarahmatullahiwabarakatuhhhh....pnjg bg slm nih....xjwb dose...hehe...pde ptg yg redup,matahari yg nak xnk je memancar, hujan yg mcm chipsmore ni tetibe de stu problema yg tkeluar kt dlm benak sanubari aku nih....knp la ak kurus sgt??....sebab ak tinggi sgt kah?sbb ak xmkn bnyk kah? sbb ak xmkn buah kah? atau kah kah yg laen??

hadoiiiii klu bab tinggi tu da mmg genetik family ak tinggi mengalahkan eiffel tower...aicehhhhh!!perahsantan tol..hahahha...sbb xmkn bnyk kah?hadoiiiiiii klu bab makan ni smpaikan kakak ak ckp ak bela saka....bdn kering mkn cm big foot...kuang3...ehemmm...kalu bab ak xmkn buah tu myb la kot punca body ak xnaek2..hehe...pelik?????ade ku kesah???da mmg dr kecik ak tokse makang buoh....hukhuk....nk wat guane...

makcik ak ckp ak xske mkn buah sbb time mak ak preggykn ak dlu suke sgt mkn buah...tiap2 ari mkn buah...so ble dah mak ak push out ak kuar dr prut dy ak jd xske mkn buah sbb time dlm prut mak ak bg mkn buah je...da muak...kihkihkih...(ley caye kerrrrr???) welllll tpulang kt uolsss la nk cye ke x...i olssss pon trime hakikat je yg i olss xmkn buah...huekhuek....da itu yg makcik ak cite..ak dgr jela..hehe...

so bebalek pd topik...yessssss ak nk gmok....but welllll dlm erti kate sbnr berisi la...bkn gemok smpai ley msuk biggest looser....hahaha...kang susa lak nk wt trun blek....huhu..da pnt ak tny pakcik,makcik google kt kmpg sblh tu cre nk gemuk....rate2 sume pkcik,makcik tu ckp bnde yg lbih kurg same....n kebanyakannye amek supplement...tp kalo jnis ak ni susa sket nk amek supplement sbb salu xkonsisten..huhu...gpon kdg2 de yg xbjaye....n the fact is that ak da pnh minum pon weight gain yg bratus rm 1 tin besar tuh ttp xjd...tp ble ak googlekn jgk mmg rmai yg ckp produk tu xbjaye...huhu..waaaaaa..... :'(

then ak tny lg pkcik,mkcik google tu de la jmp bbrapa petua yg ak pon xpsti menjadi ke x...PETUA MENAIKKAN BERAT BADAN....here they are :

1- first kena tanak nasik....pe kaitan tanak nasik ngn nek brt bdn??hahaha....mse bras tgh msk tu time air dy tgh mndidih korg cedokkn air beras tu segelas ckup utk diminum...sejukkn dlu bru minum...lidah korg mlecur ak xjamin..haha...amalkn stiap pg dan ptg....klu nk rse de manis2 ckit ley tmbhkn gula...

2- bnykkn makan mknan yg berkalori dan berprotein tinggi...gittewwwww...da mcm doktor ayam da ak ni..hahaha...contoh mknn? roti yg terbaik sbb diktekn roti ade kalori lg tgi dpd nasik....cereal....aiskrim...dark chocolate..peanut butter n mcm2 lg la...


3- banyakkan minum susu.....susu segar,susu lembu fresh....esp yg full cream...bkn low fat ok...hahaha....susu tepung pon boleh kot..nespray atau dutch lady...bancuh then minum....:)




4- makan dgn kerap....makang sokmo org ganu kate...haha..jgn skip wktu mkn korg...mkn mknn brt stiap kli wktu mkn disusuli dgn snek2 yg bkhasiat....

5- de jgk org kte mkn kacang...cmpurkn 3 jenis kacang..segenggam stiap jenis mcm kcg tanah,macadamia gajus n sbgainya...mkn pd wktu pg,ptg n mlm....

6- wt senaman scara teratur...tiap2 ari...joging ke sit up ke or whateva yg bese korg wt.....


nk tulis bnyk2 xlarat da...ni je srba sdikit yg ak pat cari n cre ni bese sng nk wt...hehe...insyaAllah mnjadi bg yg konsisten....renung2kn dan slamat beramalllll..ehhee...much love...<3
smoge dpt jd cm bdk ni...hahahhahaha....


COMELLLLLLLL....:p

Wordless wednesday...##
















Teman Pengganti.......



eh...eh....npe ngn tajuk tu?ak da de pengganti bru ke??hehehehhe...xla...ekceli tu tajuk lgu yg si dia rekemen suh ak dgr.....ak mmg da pnh dgr lgu ni tp dgr gtu2 je kt radio...xsgke lak best lagu ni....sedih yg teramat....maksud lgu dy mendalam...penyanyi pon suara kaw2 punye....cayalah black ngn malique....huhu....ni lirik dy....ngn serba sedikit maksud lagu teman pengganti ni..layannnnnnn...:)


Ketawa bersama
Menangis bersama
Ku bersumpah harap kita
Mati pun bersama


adat pasangan yg berkasih la kn berjanji sehidup semati..ble happy share same2 sedih pon share same2 kn....


Sejak dua menjak ini
Makin kerap ku diganggu visi
Bila celik, juga bila mimpi
Aku nampak kau, tapi bukan aku yang di sisi
Dia membelaimu dengan izin dan permisi
Sentuhan katanya semuanya kau iakan
Sentuhan jari kau diamkan dan biarkan
Aku redha walau tidak ku damba
Walau hampa semuanya dah dijangka



semenjak dua menjak ni dia slalu terbayang2 xkre time celik ke time tdo ke dy nmpk teman dy bermesra ngn org len n dy xsnggup nk tgk sume tu...tp dy redha dgn sume tu wlaopon dy rse kecewa....


Beberapa purnama dulu cinta bertahta
Kenangan dibina kita indah belaka
Ketawa bersama, menangis bersama
Ku bersumpah harap kita mati pun bersama
Namun hakikatnya, bukan mudah
Aku sembunyikan gulana-gundah
Segalanya kan berubah
Dengarkan apa yang ku mahu luah


beberapa bulan dulu dorg berkasih syg.....bnyk kenangan indah ble bersame n berjanji sedih ke gembira ke n mati pon bersama....tp yg sebenarnye dy de smpn rahsia dr teman dy tu....n skrg bru dy nak bgtaw.....

*Rahsia ini
Telah lama ku pendamkan
Tiba masanya
Segala-galanya
Ku ceritakan
Aku kan pergi
Pergi ku tak akan kembali
Tiba masanya
Kau cari teman pengganti


dah lame dy simpan stu rahsia ni n da smpai mse utk dy bgtaw kt teman dy tu yg dy da nak mati...dy xkn kmbali lg n da smpai mse teman dy cri pengganti bru....


Dalam dunia yang maya, prejudis dan bias
Kita tak terlepas dari terkena tempias
Rimas, ditindas, sembunyi dalam puisi dan kias
Tidak kau bidas, tak berpaling walau sekilas
Hanya kau yang tahu kodeksku yang kompleks
Dalam disleksia cuba kekal dalam konteks
Bila dunia seolah tak memahami
Kau sudi selami, dalami dan mengalami


dlm dunia ni sume org akn prnh merasai ditindas n teman dy sentiasa berada d cc dy xkre mse n memahami keadaan dy n harungi bersama2 situasi tu....


Setia mendengar, sentiasa hadir
Ingat setiap ulangtahun, setiap hari lahir
Tiba pagi Syawal, kaulah yang terawal
Syawal yang terakhir ini pasti rasa janggal
70 000 hijab harus ku singkap
Ku sorok kitab balik tingkap penjara hinggap
Dalam diam ada, seorang yang ku puja
Kau teristimewa tapi dia yang sempurna


teman dy sentiasa mndgr n sentiasa ada di cc dy xkre keadaan...igt birthday dy,anniversary dy n ble hari raya dy yg terawal wish...tp ble tbe raya terakhir dy rse janggal sbb taw dy akn pergi...dlm diam dy memuja nabi muhammad wlaopon tman di yg plg istimewa tp nabi muhammad yg plg sempurna...


Sejak dua menjak ini, ku mencari fungsi kewujudan
Dalam persekitaran yang penuh kejumudan
Terperangkap dalam jasad, ku keliru
Mujur ada kau si peneutralisasi pilu
Namun aku tetap murung, berkurung
Tubuh makin susut, menunggu tarikh luput
Komplikasi di halaman rusuk kiri
Makin sukar nak bernafas, nak bergerak, nak berdiri



smnjak dua mnjk ni dy rse xde mkne lg utk dy hidup tp teman dy ade utk menenangkn dy...wlaopon cmtu dy ttap murung n bkurung sndirian n menanti mse utk mati sbb bdn da smakin susut n ade komplikasi kt rusuk kiri...(de org kte dy ni sakit jntung de org kte skit aids sbb bdn susut...ntahla....)
dymkin susa nk bernafas nk bdiri n bergerak...


Lagu ini yang terakhir aku sajikan
Kalau rindu nanti bolehlah kau nyanyikan
Jaga diri, jangan makan hati
Yang patah kan tumbuh, yang hilang kan berganti
Bilik dah ku kemas, katil dah ku rapi
Cincin, kunci, dompet dalam laci
Ada sikit wang, itu saja baki
Moga-moga cukup untuk majlis itu nanti


lagu ni lgu trakhir dy tjujukn kt teman dy n suh teman dy nyanyikn ble dy da xde...dy suh tman dy jaga diri,jgn makan ati sbb yg hlg akn berganti...bilik sume dy da kmas n da tglkn baki wang...(myb utk knduri arwah org ckp...)


Aku kan pergi
Bertemu kekasih abadi
Tiba masanya
Kau cari teman pengganti


dy akn pergi bertemu allah n da smpai mse teman dy cari pengganti...:(((



waaaaaaaaaaaaaa....sedey3.....3,4 kali gk ak ulg lgu ni nk bg phmkn lirik dy...bese la ble malique da wt lirik mmg kompleks gle tp ttap nice kn....bjaye mnambat ati2 pndgr stia lgu mlayu cm ak ni...hehe...lgu ni mmg bes......sgt2....huhu....thanks utk si dia sbb knlkn lgu ni kt ak..huhu....layannnnnn...:)))




utk AWAK....sye arap awk pat cri pengganti yg lebih baik dr sye klu sye da xde...huhu....:(